Parlevinker 6, 1034 PZ Amsterdam

Activiteiten

De Bolder organiseert diverse activiteiten voor jong en oud:

Activiteiten in de Bolder

Vrouwenontmoeting:

Donderdagochtend

Elke donderdagochtend komen we met een hele diverse groep vrouwen bij elkaar. We vinden het heel leuk om elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. Zo koken we regelmatig heerlijke culturele hapjes met elkaar, waarbij we het recept ook thuis nog weer kunnen uitproberen. Ook gaan we met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen waar we als vrouwen mee te maken hebben. Zoals vriendschap, buren zijn, moeder of vrouw zijn, omgaan met rouw, gezondheid…. Wat ook mooi is om te zien, is dat we met elkaar heel creatief zijn. Steeds weer opnieuw gaan we aan de slag met mooie materialen en staan we versteld van wat we in huis hebben. Het programma voor de ochtenden maken we met elkaar. Een ieder brengt haar eigen kwaliteiten in en zo geven we aan elkaar en ontvangen we mooie dingen van elkaar. Elke vrouw is waardevol en mag gezien worden!

Welkom om mee te doen vanaf 9.30 uur tot 11.30 uur.

Boldermaaltijd:

Donderdagavond (1x per 14 dagen)

Eet je vaak alleen en wil je wel graag andere buurtbewoners leren kennen? Eet dan ook mee op donderdagavond (1x per 14 dagen) met maximaal 30 buurtbewoners. Elke keer kookt er weer een andere vrijwilliger uit de buurt een heerlijke maaltijd. We genieten van de diversiteit aan eten en mensen en ondertussen nemen we nog een lekker drankje. We kletsen heel wat af over wat ons bezig houdt en ondertussen zorgen we met elkaar dat alles goed verloopt. Zo helpt, voor wie dat kan, mee met opruimen en de afwas is zo klaar als je elkaar helpt. We vragen een eigen bijdrage (3 Euro) voor de maaltijd op basis van vertrouwen. En dat gaat best goed, want deze maaltijd zouden we niet graag missen in deze buurt.
Aanmelden voor deze maaltijd is verplicht. Dit kan via facebook of een berichtje naar Gonda via 06-30497668. Houd de agenda in de gaten, wanneer de volgende maaltijd weer wordt gehouden.
Kun je niet zo goed lopen, maar wil je wel graag komen? Laat dit aan ons weten, zodat we een oplossing kunnen vinden. Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van de Bannehopper of we vragen iemand met een auto je op te halen.
We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers die 1 of meerdere keren per jaar willen koken voor de maaltijd. Neem daarvoor ook contact op met Gonda.

Aanmelden voor deze maaltijd is verplicht. Dit kan via facebook of een berichtje naar Gonda via 06-30497668.

Bolderviering:

Vanaf februari 2017 elke 1e zondag van de maand vanaf 12.30 uur.

De Bolderviering in een feest op zondag waarin ontmoeting met elkaar en God centraal staat. We vieren het leven door samen te eten, te bidden, te zingen, te lachen en te huilen met elkaar. Voor de lunch neemt iedereen iets mee om van te delen. Elke keer staat er een thema uit de Bijbel centraal waarover we met elkaar praten. Iedereen is welkom, of je nu wel of niet gelovig bent. Ook de verschillende leeftijden zijn aanwezig om van elkaar te leren. Voor de kinderen is er meestal een eigen programma.

Vanaf februari 2017 elke 1e zondag van de maand. Welkom vanaf 12.30 uur.

Spelinloop ‘Holder de Bolder’:

Elke woensdagochtend (niet tijdens schoolvakanties)

Zoek je een leuke, veilige plek voor je kind om te spelen met andere kinderen en waar je zelf een gezellig praatje kunt maken met andere ouders? Kom naar spelinloop Holder de Bolder. De spelinloop is voor kinderen van 0 – 4 jaar. Er is veel ruimte om te spelen en we hebben een kort programma met drinken, fruit eten, (Bijbel)verhaal, knutselen en muziek. Bij mooi weer spelen we ook altijd nog even lekker buiten met fietsjes, zand, stoepkrijt en bellenblazen.
Elke woensdag (niet tijdens schoolvakanties) staat het speelgoed voor jullie klaar vanaf 9.30 uur. Na het muziek maken wordt alles weer opgeruimd om 11.30 uur. Je hoeft je niet aan te melden, maar loop gerust een keer naar binnen met je kind(eren). Neem als het kan een stuk fruit mee, waar we met elkaar van genieten.

Vanaf 9.30 uur tot 11.30, neem als het kan een stuk fruit mee, waar we met elkaar van genieten.

Bolderkids:

Elke dinsdagmiddag is de Bolder open van 15.00- 16.30, voor kinderen van 4-12 jaar.

Vind je het gezellig om met andere kinderen te spelen, om mooie dingen te knutselen, iets lekkers te bakken, te kletsen of te luisteren naar een (bijbel)verhaal? Kom dan eens kijken bij de Bolderkids! Elke dinsdagmiddag is de Bolder open van 15.00- 16.30, voor kinderen van 4-12 jaar. Je ouders mogen blijven voor een kopje koffie of thee, maar je mag ook alleen blijven spelen. We willen dan wel graag een telefoonnummer van een van je ouders. Als je zeker wil zijn van een plekje, kan je je inschrijven, voor 3 dinsdagen. Er is plek voor 20 kinderen!

Op vrijdagmiddagen is er ook van alles te doen voor kinderen tussen 4-12 jaar, dit is elke keer verschillend! Houd de agenda in de gaten om te zien wat er te doen is!

Houd de agenda in de gaten om te zien wat er te doen is!

Weg-geef-tafels:

Elke twee maanden

In onze buurt vinden we het belangrijk dat we delen met elkaar. Kleding of speelgoed wat we niet meer gebruiken, gooien we niet weg, maar leveren dit in bij de Bolder. Elke twee maanden zijn hier de weg-geef-tafels, waar een ieder kan uitzoeken wat hij nodig heeft. Per ronde mogen er 10 stuks kleding of andere spullen worden uitgezocht, zodat iedereen de gelegenheid heeft om rustig te kijken wat je echt kunt gebruiken. Houd de agenda in de gaten, om te zien wanneer de volgende keer zal zijn.

Houd de agenda in de gaten, om te zien wanneer de volgende keer zal zijn.

Naai- en handwerkgroep:

Vanaf najaar 2016

In het najaar willen we opnieuw een creatieve ochtend aanbieden voor alles wat met handwerken te maken heeft. Er zijn vrijwilligers beschikbaar die je begeleiden bij het leren haken, breien of naaien. Diverse materialen zijn aanwezig, waar mee gewerkt kan worden.
Houd de agenda in de gaten wanneer we gaan starten. Wil je meewerken als vrijwilliger, meld je dan aan bij Gonda (06-30497668)

Wil je meewerken als vrijwilliger, meld je dan aan bij Gonda (06-30497668)

Repair Café:

Iedere derde zaterdag van de maand

Heb je nog een koffiezetapparaat in de kast staan die het niet meer
doet? Of een fiets waarvan het wiel aanloopt? Wil je niet met kapotte dingen blijven zitten? Weggooien? Mooi niet! Daarom organiseren we iedere derde zaterdag van de maand Repair Café.

Het draait op die dag allemaal om samen repareren met een kop koffie of thee. Diverse vaklieden staan klaar en helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee.

Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. We repareren alles wat we kunnen repareren.

"In Nederland gooien we ontzettend veel weg.” aldus Jan-Willem. “Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Soms is het echt maar iets heel kleins. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Koffie en thee is dan ook een wezenlijk onderdeel van Repair Café.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. Koffie en thee is dan ook een wezenlijk onderdeel van Repair Café.